Bekentenis in HLF8

Jack van Gelder betrokken bij twee incidenten NOS Sport-onderzoek

10 maart 2023 11:44 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© Kijk.nl

In HLF8 maakte sportpresentator Jack van Gelder gisteren bekend dat ook over hem meldingen van grensoverschrijdend gedrag zijn gedaan. Deze meldingen kwamen binnen bij externe vertrouwenspersonen die voor de NOS misstanden op de sportredactie onderzoeken. 

Presentator Jack van Gelder kwam er gisteren zelf mee in de talkshow, omdat de meldingen terugkomen in een Volkskrant-artikel dat binnenkort verschijnt. 

Eerste incident

De eerste melding gaat volgens Jack over een incident waarbij een collega-presentatrice hem belde toen hij in bad zat. "Zij vroeg of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: 'Als je bij mij in bad komt zitten, prima.' Dat was voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt. Dat heb ik nooit gemerkt."

Icoon

Volgens de journalist van De Volkskrant zag de collega-presentatrice Jack als een icoon, mede daarom vond zij de opmerking zo misplaatst. "Het was misschien een misplaatste grap," geeft Jack toe. Op Twitter heeft hij zijn excuses aan de bewuste collega gemaakt, omdat hij haar nummer niet meer had. De excuses zijn geaccepteerd. 

Tweede incident

De tweede melding gaat over Jack die tegen een vrouwelijke collega 'hoer of andere bewoordingen' zou hebben uitgesproken. In HLF8 vertelde hij dat hij zich dat moment nog goed kan herinneringen. Dat gebeurde na een hoogopgelopen discussie. "We zeggen allemaal wel eens wat in een opwelling. Maar ik heb het nooit teruggekregen van de NOS. Wat ik ook vervelend vind is dat zelfs nu ik nog niks van een vertrouwenspersoon heb gehoord," zegt Jack. 

Volgens presentator Sam Hagens klopt dit omdat er nog geen wederhoor is geweest in dit onderzoek.

"Tegenwoordig is alles grensoverschrijdend terwijl we geen normen en waarden meer hebben in de normale maatschappij. Ik vind dit zelf niet grensoverschrijdend, maar ik kan mij wel voorstellen dat het voor iemand vervelend is," volgens Jack.

Het onderzoek naar NOS-Sport is nog in volle gang.

Meer over