Jack van Gelder, Jack van Gelder, Jack van Gelder!

Nooit meer zullen we het 'Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp!' van Jack van Gelder vergeten. Hij zelf ook niet. De presentator wil niet dat zijn kreet gebruikt wordt in een reclame.

Het schrijverscollectief Nightwriters en reclamebedrijf Interbest hadden een enorme reclame geplaatst op een mast bij de ringweg van Amsterdam met de tekst: 'Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp', de tekst van Jack van Gelder uit de kwartfinale van het WK in 1998 tegen Argentinië. Nightwriters en Interbest gebruikten de woorden van Van Gelder als voorbeeld hoe je een voetbalwedstrijd in 6 woorden kunt beschrijven.

Kort geding

Jack van Gelder zit momenteel in Brazilië,maar toch ontging de reclame-uiting hem niet. Hij vindt het gebruik van de quote onacceptabel en eiste dat de tekst weg zou worden gehaald. Jack dreigde zelfs met een kort geding. Zover komt het niet, Interbest besloot de reclame dan maar weg te halen.

Wat betreft schoonheid hebben we het overigens niet zo getroffen met Jack als commentator.

In het originele commentaar gebruikt Jack van Gelder trouwens helemaal niet zes woorden, hij noemt de naam Dennis Bergkamp veel vaker.

Reageren