'Waarom niet?'

Jack van Gelder keert vanavond terug bij HLF8

20 maart 2023 11:45 | actualiteiten | Door Esther Hut

© Talpa

Vorige week liet Jack van Gelder even verstek gaan, maar vanavond schuift hij gewoon weer aan als vast gezicht bij HLF8.  “Ik zou niet weten waarom ik er niet zou zitten,” laat Jack aan het ANP weten.

De oud-NOS Sport presentator is een van de vaste gezichten op de maandagavond, maar vorige week ontbrak hij aan tafel. Hélène Hendriks gaf in de uitzending toen al wat meer uitleg over zijn afwezigheid.

Rust nemen

De presentatrice gaf aan dat Jack nog steeds van harte welkom is, maar zelf had besloten om wat rust te nemen na het grote Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport.

Jack maakte tijdens een andere uitzending van HLF8 zelf bekend dat hij een van de presentatoren was die volgens het onderzoek van de Volkskrant grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond op de redactie van NOS Sport.

Incidenten

De sportverslaggever gaf aan dat het eerste incident draait om een misplaatste grap, waarbij collega-presentatrice Aïcha Marghadi hem belde en vroeg of hij haar mentor wilde zijn. 'Als je bij mij in bad komt zitten, prima.’ Had Jack volgens Aïcha tegen haar gezegd. “Dat was voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt. Dat heb ik nooit gemerkt'', liet van Gelder daarover uit. Hier heeft hij inmiddels zijn excuses voor aangeboden.

Bij het tweede incident zou de presentator tegen een andere vrouwelijk collega ‘hoer of andere bewoordingen’ hebben gebruikt.

Vanavond zien we Jack dus weer terug bij HLF8. De talkshow is om 19:30 uur te zien op SBS6.

 

Meer over