Op de plaats rust

Jack van Gelder reageert op afwezigheid in HLF8 en op interview Tom Egbers

20 maart 2023 20:08 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Still SBS6
Jack van Gelder heeft vanavond in HLF8 gereageerd op zijn afwezigheid vorige week in het programma en op het interview van Tom Egbers in Khalid & Sophie. Hij heeft een zware week achter de rug. Jack maakte tijdens een andere uitzending van HLF8 zelf bekend dat hij een van de presentatoren was die volgens het onderzoek van de Volkskrant grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond op de redactie van NOS Sport.

De oud-NOS Sport presentator is een van de vaste gezichten op de maandagavond en nam vandaag daarom weer plaats aan tafel.

'Op de plaats rust'

Op de vraag waarom hij ervoor gekozen had om er nu wel te zijn en vorige week niet, zei de presentator: "Het was even op de plaats rust. Ik moest het allemaal even verwerken en heb er goed over nagedacht."

Tom Egbers

Van Gelder werd gevraagd of hij het interview met Tom Egbers gezien had. Hij omschreef het als moedig maar wat hij er verder van vond, hield hij voor zichzelf. Hij wilde er geen waardeoordeel over geven. 

Hoofdredactie

Wel wilde de presentator nog iets kwijt over de werksfeer bij NOS Sport. "Als de hoofdredactie ooit goed had ingegrepen en in die incidenten was gedoken, en de klachten van de mensen serieus had genomen, hadden we hier helemaal niet over hoeven spreken." Presentatrice Hélène Hendriks reageerde daarop: "Dat is wel een steek onderwater naar de hoofdredactie?" Waarna Van Gelder zei: "Nee, dat is de realiteit. Dan hadden een heleboel dingen voorkomen kunnen worden. Er hebben gewoon mensen aan een loket aangeklopt, waar geen gehoor aan is gegeven."

Incident

Het incident waarin Van Gelder voor komt draait volgens hem om een misplaatste grap, waarbij collega-presentatrice Aïcha Marghadi hem belde en vroeg of hij haar mentor wilde zijn. "Als je bij mij in bad komt zitten, prima." Had Jack volgens Aïcha tegen haar gezegd. "Dat was voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt. Dat heb ik nooit gemerkt", liet Van Gelder daarover uit. Hier heeft hij inmiddels zijn excuses voor aangeboden. Bij het tweede incident zou de presentator tegen een andere vrouwelijk collega 'hoer of andere bewoordingen' hebben gebruikt.

Meer over