Jakhals Erik Dijkstra niet ontslagen door VARA

Maandagochtend deden verschillende geruchten de ronde dat het laatste uurtje van Jakhals Erik bij DWDD had geslagen, maar volgens de VARA mag hij blijven.

Verschillende media suggereerden dat het einde van Jakhals Erik in zicht was omdat zijn naam als tafelheer was verwijderd van de DWDD-site. Volgens een woordvoerder van de VARA is daar geen enkele conclusie aan te verbinden: „Voor het weekend stond zijn naam op de site als tafelheer voor maandag, maar het gebeurt heel vaak dat tafelheren worden gewisseld.”

Bierflesje in Amstel

Erik Dijkstra raakte in opspraak nadat hij in een filmpje in de DWDD-uitzending van vrijdag van grote hoogte een bierflesje in de Amstel keilde. Het bierflesje miste op een haar na een aantal passagiers op een Zonnebloem-boot. Daarna barstte de kritiek los en stelde de politie een onderzoek in naar het incident.

Zonnebloem

Stichting Zonnebloem heeft genoegen genomen met excuses van Erik, die zelf ook niet meer begrijpt waarom hij zonodig dat flesje moet gooien. De presentator beloofde als goedmakertje om een paar dagen als vrijwilliger mee te lopen met de stichting die uitjes verzorgt voor bejaarden en mensen met een lichamelijke beperking.

Show Vandaag

Show Vandaag suggereerde maandag op haar website dat het einde van Jakhals Erik dichtbij is: 'Inmiddels wordt op diverse plekken hardop gefluisterd over een ontslag of op zijn minst een schorsing van Erik.'. Maar volgens de VARA is daar niets van aan. „Hij wordt zeker niet ontslagen.”

Meer over:

Reageren