Jan Roos gaat de politiek in

30 augustus 2016 10:35 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot YouTube/PowNews

PowNed-verslaggever Jan Roos gaat de politiek in. Hij wordt lijsttrekker van de politieke partij VNL. Roos is daarmee de opvolger van Bram Moszkowicz.

VNL is opgericht door ex-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren en heeft op dit moment ongeveer 1 zetel. Dat is niet veel, maar Jan Roos rekent op meer: „Minimaal vier en maximaal tien. Eén zetel lijkt me bijzonder weinig, maar ik loop ook dan niet weg. Ik ben geen Peter R. de Vries.” Jan Roos refereert daarmee aan de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang die De Vries in 2005 oprichtte en net zo snel weer ontbond toen bleek dat niet genoeg Nederlanders vonden dat hij een aanwinst was voor de politiek. 

Brutaal

Jan Roos weet in ieder geval de weg op het Binnenhof, hij was jarenlang politiek verslaggever voor PowNed waar hij naam maakte door zijn nogal brutale manier van interviewen.

Oekraïnereferendum

Louis Bontes vertelde in het AD waarom Jan de ideale lijsttrekker is. „Het is misschien een ongewone keus, maar hij is geëngageerd. Dat heeft hij met het Oekraïnereferendum wel laten zien. Hij is rechts, past bij ons en in de gesprekken merkten we dat het klikte.”

Meer over