Jan Slagter is woest over verjonging publieke omroep

Omroep MAX-baas Jan Slagter is boos op de NPO, die de tv-zenders wil verjongen. "De ouderen worden ervoor gestraft dat ze naar de publieke omroep kijken."

De raad van bestuur van de publieke omroep wil NPO 1, 2 en 3 verjongen, omdat het publiek van de tv-zenders 'sneller vergrijst dan de bevolking van Nederland'. Jan Slagter van ouderenomroep MAX is furieus.

Jan Slagter

"De ouderen worden ervoor gestraft dat ze naar de publieke omroep kijken", stelt Jan Slagter in De Telegraaf. "Hieruit spreekt een enorme minachting voor onze kijkers. Maar wij laten ons niet wegjagen door de raad van bestuur van de NPO. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd."

Verjonging

Volgens Jan Slagter moet de verjonging van de NPO zich niet richten op de tv-zenders, maar op andere kanalen: "Ik ben voor vernieuwing, maar als je jongeren wilt bereiken, moet je ze opzoeken waar ze zijn en dat is niet bij NPO 1, 2 of 3. We spelen in een stadion zonder publiek. Mijn kinderen kijken ook niet naar de NPO, maar naar YouTube en weet ik wat allemaal."

Lees ook:
Jan Slagter maakt anti-staatssecretaris Dekker-spotje.


Reageren