Stoptober begint in de studio

Jan Slagter rookt laatste sigaret bij Pauw

2 Oktober 2018 11:13 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP

Stoptober is hét moment bij uitstek om eindelijk van je rookverslaving af te komen. Jan Slagter geniet in de studio van Pauw van zijn laatste sigaret.

De directeur van Omroep Max had beloofd bij Pauw voor het laatst te roken, vertelt Jeroen Pauw bij aanvang van de show. Het moment is dus eindelijk aangebroken. Om problemen rond het roken in bijzijn van anderen - en in de studio - te omzeilen, besluiten ze naar de bar te lopen. 'Dit is je laatste sigaret, Jan,' kondigt Pauw aan. 'Maak er even een moment van.'

Vriend en vijand

Terwijl Jan geroutineerd inhaleert, hangt Pauw aan zijn lippen. 'Zeg het maar, wat voel je nu?' Slagter antwoord droogjes: 'Ja, niks natuurlijk.' Toch is het voor hem een belangrijk moment. 'Het is een moment waarop ik vaarwel zeg tegen iets dat heel lang ook een vriend van mij is geweest', vertelt hij. 'Een vriend en een vijand.'

Rattengif

Tijdens zijn laatste trekjes somt Slagter verwonderd op wat er in een sigaret zit, zoals rattengif. Na het laatste trekje volgt applaus. Jan Slagter is na ruim veertig jaar gestopt met roken. 

Stoptober

Slagter is niet de enige die meedoet met de stoppen-met-rokenactie Stoptober, die aanspoort om in oktober gedurende 28 dagen niet te roken. Actrice Katja Schuurman en journalist Kees van der Spek doen ook mee. Of de stoppers het volhouden, zal nog moeten blijken. 

Bekijk het fragment:


Meer over