Carrièreswitch

Jelle de Jong stopt met acteren na Dertigers

16 september 2023 12:21 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© BNNVARA
Met de stop van Dertigers, hangt Jelle de Jong ook zijn volledige acteercarrière aan de wilgen. Dit maakt de, nou ja, voormalige acteur dus, bekend een interview met het AD.

Na vier seizoenen trekt BNNVARA de stekker uit de serie Dertigers. Eerder laat Jelle, die personal trainer Elias speelt in de serie, al weten daar niet al te rouwig om te zien. "Voor mijn gevoel is alles ook wel zo'n beetje verteld over de personages in deze levensfase. Dat was toen Dokter Deen (waarin Jelle de rol van Robbert speelde, red.) in 2018 stopte niet anders", vertelde hij aan TVgids.nl. Nu wordt duidelijk dat hij na Dertigers een heel andere weg inslaat. 

Carrièreswitch voor Jelle de Jong na Dertigers 

Na jarenlang acteren, stort Jelle zich sinds kort als producent en zakenman volledig op immersieve exposities. Dit zijn exposities die middels bijzondere projecties tot leven komen. "Met Toetanchamon en nu Pompeii brengen wij geschiedenis tot leven", vertelt hij over de projecten van het bedrijf Stardust. En die zijn een succes, want er is zelfs interesse vanuit Saoedie-Arabië en China. Er staat alleen nog wel één acteerklus op de planning: "Ik moet ergens de komende weken nog de Dertigers-kerstfilm opnemen", vertelt Jelle. "Echt mijn laatste kunstje als acteur." 

'Geen geweldige acteur'

Zwaar valt de beslissing om te stoppen als acteur Jelle niet. "Ik heb mijn dromen op dat gebied wel gehaald en ik ben geen Jacob Derwig, ik word niet gevraagd om bij Internationaal Theater Amsterdam Hamlet te spelen. Zoals Yulia (zijn vrouw met wie hij een zoontje heeft, red.) altijd zegt: 'You're a good actor, but not amazing'." 

Kerstspecial Dertigers

De kerstfilm waar Jelle het over heeft, zal in december te zien zijn op NPO 3 en NPO Start. Een exacte datum volgt nog. In deze kerstspecial van Dertigers komen de vrienden uit de serie nog een keer samen om kerst te vieren. Dus naast Jelle de Jong, krijgen fans daar ook Justus van DillenLeonoor KosterEva LaurenssenJoy WielkensLykele Muus en Wieger Windhorst in te zien.

Meer over