Jelte Sondij: "PowNed steekt dikke middelvinger op naar de belastingbetaler"

Presentator Jelte Sondij is 'zwaar teleurgesteld' over de koers die omroep PowNed is ingeslagen. Dat vertelt Sondij in gesprek met Nieuwe Revu. In het verleden was de presentator werkzaam voor internetplatform GeenStijl en deed hij verslag voor de omroep. 

Geenstijl is nog steeds scherp, origineel en grappig“, vertelt Sondij. “Bij PowNed daarentegen hebben ze geen vervolg gegeven aan het vrij succesvolle begin met de overvaljournalistiek van Rutger Castricum. Het mist de intelligentie van Geenstijl. Er is een blik onderknuppels opengetrokken die Rutgertje spelen, maar dan héél slecht.“

Jodenkoeken

Als voorbeeld haalt de presentator van onder andere Jelte's One Man Show het YouTube-kanaal van PowNed aan. Dan zit ik naar een onverstaanbaar iemand te kijken die jodenkoeken uitdeelt bij een pro-Israël-demonstratie.”

Zakkenvullers

PowNed staat als omroep bekend als het brutaalste jongetje van de klas, dat niets wil weten van de regels in Hilversum. Sondij vindt de omroep erg hypocriet. Die gasten van PowNed vullen hun zakken voor een paar uurtjes tv per week en lachen daar ironisch om, omdat ze de andere omroepen juist daarvan beschuldigden. Dat was éven grappig, maar daar ben ik inmiddels wel klaar mee.”

Middelvinger

Volgens Sondij handelt PowNed niet naar hun doelstelling en is de gewone burger daar de dupe van. Ze zijn opgericht om de verbinding te maken tussen online en tv, en doen dat nu met bagger. Het is schaamteloos hoe ze daar zendertje zitten te spelen en een dikke middelvinger naar de belastingbetaler opsteken.

Reageren