Frida Kahlo

Jeroen Krabbé vanaf augustus terug met nieuw seizoen Krabbé Zoekt

14 juli 2022 11:07 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© AVROTROS

Jeroen Krabbé keert in augustus weer terug op de beeldbuis. De kunstenaar en presentator gaat namelijk voor het vijfde seizoen van Krabbé Zoekt op zoek naar de mens achter Frida Kahlo.

Onderweg ontdekt hij haar intense en soms keiharde levensverhaal, waarin ook liefde en kunst niet kunnen ontbreken.

Krabbé Zoekt

Na series over Van Gogh, Picass, Gaguin en Chagall maakt groot kunstliefhebber Jeroen Krabbé nu een portret van Frida Kahlo. Hiervoor gaat hij niet over één nacht ijs. Zo reist hij in het voetspoor Kahlo naar México, de Verenigde Staten en Frankrijk. "Al twee jaar lang bepaalt Kahlo mijn leven en lees en bekijk ik alles wat ik over haar kan vinden", zo vertelt hij alvast. "Hoe meer ik over haar leven te weten kom, hoe meer ik van de mens Kahlo onder de indruk raak. Hoe zij omging met de vele tegenslagen in haar leven, is indrukwekkend."

Frida Kahlo

Als er iemand een rijke geschiedenis kent, is het Frida Kahlo wel. Ze was heilige, muze, biseksueel, gehandicapt, slachtoffer en overlever, en naast de ultieme bohemian-artiest, ook rebels, communist en feminist, maar soms ook weer niet. Ze groeide op tijdens de 10-jarige revolutie waarin het Mexicaanse volk zich ontworstelt aan drie eeuwen Spaanse overheersing en dertig jaar dictatuur. Vele zagen (en zien haar nog steeds) als een icoon en waar inspiratiebron. Hieronder behoren onder meer hedendaagse celebrities als Madonna, Beyoncé en Lady Gaga.

De zevendelige reeks Krabbé Zoekt Kahlo is vanaf 30 augustus wekelijks om 20:30 uur te zien op NPO2.

Meer over