Jeroen Pauw betaalt zijn gasten

23 september 2015 16:47 | actualiteiten | Door Televizier

© William Rutten

Nadat Hero Brinkman dinsdag in Pauw verklapte dat tafelgenoot Peter R. de Vries een vette cheque kreeg voor zijn aanwezigheid, barstte de discussie op Twitter los. Krijgen alle gasten betaald?

In de uitzending viel Peter R. de Vries medegast Hero Brinkman verbaal aan. Brinkman vroeg daarop hoeveel De Vries betaald kreeg voor zijn aanwezigheid bij Pauw. De Vries viel stil en ook Pauw hield angstvallig zijn mond. Meerdere twitteraars wilden vervolgens van Jeroen Pauw weten hoe het nou zit met betalingen van gasten. Uiteindelijk beantwoordde Jeroen Pauw een tweet van striptekenaars Fokke en Sukke.

Peter R. de Vries krijgt dus inderdaad geld voor zijn veelvuldige aanwezigheid bij talkshows als Pauw, DWDD en RTL Late Night. De betalingen aan De Vries voor zijn optredens bij Jinek waren al eerder onderwerp van discussie. Volgens PowNed-verslaggever Jan Roos vangt de voormalig misdaadverslaggever bakken met geld voor zijn optredens. Net productieleider tv aan de lijn. Peter R vraagt tussen twee- en vijfduizend euro per tv-optreden. Te boeken voor elk onderwerp.”

Factuurtjes

Woensdagavond was Peter R. de Vries weer aanwezig bij Pauw om onder andere uitleg te geven over zijn -door de Publieke Omroep- betaalde salaris. Peter vertelde dat hij inderdaad factuurtjes stuurt omdat het best veel werk is om deskundige te zijn. Zo moet Peter om op de hoogte te blijven van bepaalde onderwerpen, regelmatig een boek lezen. Pauw voegde toe dat freelancers soms betaald worden voor hun deskundigheid.

Wouke

Politiek deskundige Wouke van Scherrenburg, zelf regelmatig te gast bij Pauw, is de afgelopen jaren heel wat geld misgelopen, zij wist zo te zien niets van de forse vergoedingen aan gasten.

Meer over