Jeroen Pauw mag na de zomer door met talkshow

Jeroen Pauw is ook in het nieuwe tv-seizoen te zien met zijn talkshow Pauw. Zeker tot en met mei 2016 zal hij de avond afsluiten op NPO 1.

Jeroen Pauw blijft het hele seizoen 2015/2016 te zien bij de VARA op NPO 1. De omroep wil net als de NPO graag door met zijn talkshow Pauw.

Jeroen Pauw

"Ik ben blij dat het lekker gaat in het nieuwe format," vertelt Jeroen Pauw. "Het is niet alleen voor mij zelf, maar voor het hele team waarmee we het programma maken zeer prettig dat we het vertrouwen krijgen om door te mogen gaan." Jeroen presenteert de latenightshow op NPO 1 sinds september 2014 in z'n eentje, na acht jaar samen met Paul Witteman.

Format

Voor het nieuwe Pauw ging Jeroen op zoek naar een iets ander format dan bij Pauw & WittemanRobert Kievit, mediadirecteur van BNN-VARA, is tevreden: "Pauw heeft in korte tijd de juiste vorm gevonden. Jeroen is in vorm en weet met scherpte en humor hèt journalistieke gesprek van de dag te voeren. Ook de kijker weet de weg naar het programma inmiddels zeer goed te vinden."

Kijkcijfers

De kijkcijfers van Pauw zijn inderdaad flink gestegen. "We zien nog steeds een groei," legt NPO-directeur Frans Klein uit in De Telegraaf. "In het begin lag het aantal kijkers gemiddeld op 500.000 tot 600.000 kijkers, nu is dat boven de 700.000." Klein zei eerder in het AD dat Pauw "eigenlijk 700.000 à 800.000 kijkers" moet halen. Dat lukt nu dus aardig, ondanks de concurrentie van RTL Late Night.

TV Beeld

Ook vakgenoten waarderen de talkshow op NPO 1. Pauw won begin dit jaar een TV Beeld in de categorie 'beste actuele programma', voor het spraakmakende interview met Frans Timmermans, die sprak over een mondkapje dat was gevonden om de nek van een MH17-slachtoffer.

Eva Jinek

In de zomerstop van Pauw neemt Eva Jinek Jeroens tijdslot weer eventjes over op NPO 1. Haar talkshow Jinek was in januari en februari al te zien op dat plekje, en komt in juni en augustus terug. Hiermee zijn de vroegere Pauw & Witteman-vervangers Knevel & Van den Brink definitief van de buis verdwenen.

Lees ook:
Talkshow Eva Jinek in de zomer terug op NPO 1.

Reageren