Provinciale Statenverkiezingen

Jeroen Pauw presenteert verkiezingsdebat Linksom of Rechtsom

2 maart 2023 11:44 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© BNNVARA
Op zondag 12 maart is het zover. Dan gaan Mark Rutte en Edith Schippers (VVD) van het rechtse blok de strijd aan met Jesse Klaver (GroenLinks) en Attje Kuiken (PvdA) van het linkse blok. Die confrontatie vindt plaats in Pauw's Verkiezingsdebat: Linksom of Rechtsom.

Linksom of rechtsom?

De confrontatie tussen beide blokken wordt aangegaan in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, die woensdag 15 maart plaatsvinden. Jeroen Pauw presenteert het verkiezingsdebat, waarin dieper wordt ingegaan op thema's als klimaat, economie, wonen en asiel.

Gaan we linksom, of gaan we rechtsom? De linkse partijen staan in de peilingen tot nu toe nog vrijwel gelijk met de VVD, die na de verkiezingen een gezamenlijke fractie gaan vormen in de Eerste Kamer. 

Kritiek

De reacties op het Verkiezingsdebat van Jeroen Pauw zijn niet zo positief. Zo zijn veel rechtse kiezers er niet blij mee dat minister-president Rutte niet in debat gaat met andere rechtse partijen, zoals BBB en JA21. Dat hij alleen in gesprek gaat met de politieke leiders uit de linkse wolk en dat Jeroen Pauw daarmee akkoord gaat, wordt door zowel bekend als onbekend Nederland bekritiseerd.

''Jeroen, doe het niet. Leen je hier niet voor'', zegt Mona Keijzer er gisteravond over in HLF8. Hieronder nog een greep uit reacties op de bekendmaking van het debat.

Pauw's Verkiezingsdebat wordt op zondag 12 maart om 21:30 uur bij BNNVARA op NPO 1 uitgezonden.

Meer over