Terug naar RTL

Jeroen Pauw speelt mogelijk grote rol in vervanging Eva Jinek

22 juli 2023 11:03 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Annemieke van der Togt
RTL zit allicht met de handen in het haar. Wie moet straks de krater die Eva Jinek achterlaat opvullen? De kans bestaat dat Jeroen Pauw hier een grote rol in gaat spelen. 

Jeroen Pauw heeft jarenlang met 'ontzettend veel plezier' voor RTL gewerkt, laat hij weten aan RTL Boulevard. Op de vraag of hij het talkshowstokje van Eva Jinek wil overnemen, antwoordt Pauw: "Als ik die gedachte helemaal niet zou hebben, zou ik hier ook niet staan. Ik vind het leuk om af en toe dingen voor de televisie te doen." 

Jeroen Pauw terug naar RTL 

Nu is Jeroen vooral werkzaam als tv-producent. Met zijn productiebedrijf TVBV produceert hij onder meer Op1. "Ik sta er heel los in", zegt hij over een mogelijke terugkeer naar RTL. Maar ook als producent kan Jeroen een grote rol spelen in de opvulling van de latenightprogrammering op de commerciële zender. 

Eva Jinek in Op1

Als Bridget Maasland te kennen geeft dat het klinkt als 'verder dan een open sollicitatie', beaamt mediadeskundige Rob Goossens dat Pauw mogelijk een 'enorme catch' in handen heeft. Wellicht verhuist Jineks producent PilotStudio met haar mee naar de publieke omroep, wat voor Pauws TVBV kansen bij RTL biedt. En wellicht kan Eva Jinek ook mooi eens invallen op de vrijdagavond bij Op1, aldus Robs glazen bol. De tv-kenner meent in elk geval een wel erg opgetogen Jeroen te zien, die op dit moment nog niet alles kan vertellen. 

Meer over