Geseponeerd

Jeroen Rietbergen hoeft toch niet voor de rechter te verschijnen voor The Voice-zaak

29 mei 2024 14:50 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA LEVIN DEN BOER
Jeroen Rietbergen wordt toch niet vervolgd voor verkrachting van voormalig The Voice of Holland-deelneemster Nienke Wijnhoven. Er zou te weinig bewijs zijn om er daadwerkelijk een zaak van te maken, zo stelt het Openbaar Ministerie vandaag.

Wel opvallend, want in maart 2023 concludeerde het OM nog anders.

Jeroen Rietbergen

Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat bijna iedereen klaar zat voor de #BOOS-uitzending over misstanden binnen The Voice of Holland. Uit de video van Tim Hofman bleek onder dat Jeroen Rietbergen in zijn jaren als bandleider meerdere seksueel getinte opmerkingen zou hebben gemaakt naar vrouwen. Ook zou hij berichten van diezelfde strekking hebben verstuurd inclusief dickpics. 

In een enkel geval zou het tot een fysieke ontmoeting zijn gekomen. Zo ook bij voormalig deelneemster Nienke Wijnhoven. Zij gaf destijds te kennen dat er achter de schermen van het programma iets zou zijn voorgevallen. Aangezien ze vervolgens met een overtuigende verklaring kwam en Rietbergen zich beriep op zijn zwijgrecht, besloot het OM hem in eerste instantie te vervolgen.

Nienke Wijnhoven

Deze plannen komen echter nu toch niet van de grond. "Reden hiervoor is dat het OM - na een volledig beeld te hebben verkregen - geen wettig en overtuigend bewijs ziet voor een strafbaar feit. Het OM is ervan overtuigd dat een behandeling op een openbare terechtzitting tot een vrijspraak zal leiden en daarom zal de zaak worden geseponeerd", aldus OM tegen RTL Boulevard.

Een harde klap voor het vermeende slachtoffer, zo vindt Nienkes advocaat. "Ze hebben haar onnodig beschadigd", laat hij desgevraagd weten.

Voor Ali B ziet het er minder rooskleurig uit: hij staat op 12 en 13 juni wel voor de rechter.

Meer over