Badpak-gate

Bekend Nederland reageert op commotie om Eloise in Het Perfecte Plaatje Op Reis

13 mei 2023 10:56 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Screenshot Het Perfecte Plaatje Op Reis (RTL)
De in badpak poserende Eloise van Oranje in Het Perfecte Plaatje Op Reis is al dagenlang het onderwerp van discussie. De kritiek op de 20-jarige gravin wordt ook druk nabesproken in praatprogramma's, van RTL Boulevard tot Shownieuws en Jinek. Nu laat ook vader prins Constantijn zich uit over alle commotie.

Woensdagavond is te zien hoe Eloise voor de camera van Rick Brandsteder poseert in Het Perfecte Plaatje. Dit doet ze in een zwart badpak en met een cocktail in haar hand. Een beeld dat volgens tv-recensent Angela de Jong en royaltyverslaggever Jeroen Snel de royale grens opzoekt. 'We hebben een lid van de koninklijke familie die haar royale bombonella's in de etalage zet en à la Pamela Anderson in de Zuid-Afrikaanse branding staat te poseren', pent Angela in haar AD-column, die ook al vooruitblikt op de traditionele naaktshoot in het programma. 'Ik hoop maar dat oma (prinses Beatrix, red.) zich dan niet in haar thee verslikt.' 

Jeroen Snel over gravin Eloise in Het Perfecte Plaatje 

Het lijkt toch vooral Jeroen te zijn die, als man, zich kritisch uitlaat over de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. Hij omschrijft donderdag in RTL Boulevard dat de gravin in badpak op tv volgens hem 'een grensgevalletje' is. Daar ontketent de royaltyverslaggever een flinke discussie mee op social media, waarop hij in de show van vrijdag dan weer reageert. Dit keer krijgt hij live tegenspraak van Mandy Woelkens, hoofdredacteur van LINDA. meiden. "Ach Jeroen, laat die vrouw, ze is twintig jaar, is het dan de plek van jou, vijftigplusser, om te zeggen dat zij dit niet kan dragen?"

  

Jinek bespreekt Eloise

Ook Eva Jinek kaart de discussie over Eloise in haar talkshow aan. Schrijfster Antoinette Scheulderman vindt de ophef 'onzin' en denkt dat dit van tevoren heus is besproken met de familie. "De meid heeft het lekker naar de zin, laat haar lekker." Ook Jeroen Slagter laat zich erover uit. "Zij krijgt geen toelage, ze verdient haar eigen geld. Waarom mag ze niet in een badpak? Ik vind het juist hartstikke leuk dat ze dit doet, dat ze dit durft. (...) Ik denk dat prinses Beatrix moderner is dan heel Jeroen Snel bij elkaar." 

Prins Constantijn reageert op commotie over Eloise 

En dan prins Constantijn himself. Voor de camera van Shownieuws laat hij zich uit over de commotie rond het tv-optreden van zijn dochter. 

William Rutten

En nadat fotograaf en jurylid William Rutten zijn zegje al deed in RTL Boulevard, doet hij dat nu ook op Instagram. 'Kom op lieve mensen, we leven toch niet meer in 1930? Ik ben juist supertrots op Eloise, wat een sterke vrouw!', schrijft hij. Onder zijn post stromen de reacties binnen van bekend en onbekend Nederland. Onder anderen Daphne Deckers, Kim Feenstra, Patty Brard, Freek Vonk en Kees Tol laten van zich horen. 

Eloise van Oranje

En Eloise zelf? Op haar eigen Instagram maakt de gravinfluencer geen woorden vuil aan de commotie, maar schrijft ze wel 'ontzettend verrast' te zijn door 'alle lieve berichten' op haar deelname aan Het Perfecte Plaatje Op Reis. 'Ik ben heel blij dat jullie het net zo leuk vinden als ik.'

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ELOISE (@eloisevanoranje)

Meer over