Na beschuldigingen

Jeroen Rietbergen stapt op als bandleider The Voice wegens seksueel overschrijdend gedrag

15 januari 2022 12:46 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© ANP
Jeroen Rietbergen stapt op als bandleider bij The Voice of Holland na seksueel overschrijdend gedrag bij de talentenjacht. Dat kwam uit na onderzoek van het programma BOOS van Tim Hofman.

Een jaar geleden kreeg de redactie van BOOS berichten over seksueel overschrijdend gedrag van diverse mensen bij The Voice of Holland. De vermeende daders werden de afgelopen week benaderd voor een reactie op de aantijgingen.

Bekentenis

Nadat het bericht kwam dat RTL zelf ook onderzoek gaat doen, koos Jeroen Rietbergen eieren voor zijn geld. Hij stuurde een bekentenis en een spijtbetuiging naar BOOS en nam ontslag. Wie de andere verdachten zijn, is nog niet bekend. 

Linda de Mol

Jeroen Rietbergen is al sinds 2010 betrokken bij The Voice of Holland. Hij neemt de muziek door met de kandidaten. En natuurlijk heeft Rietbergen ook al sinds jaar en dag een relatie met Linda de Mol die zich waarschijnlijk helemaal het apezuur is geschrokken van deze affaire. 

Marco Borsato

Van Rietbergen speelde in het verleden veel samen met Marco Borsato. Ook hij heeft ernstige  beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag aan zijn broek. Borsato was jarenlang coach bij de talentenjacht. 

Aflevering BOOS

The Voice is voorlopig niet meer op televisie te zien, RTL wil eerst onderzoek doen. De uitzending van BOOS, waarin meerdere oud-deelnemers beschuldigingen uiten tegen medewerkers van The Voice, wordt donderdag uitgezonden. 

Meer over