Jinek mag weer aan de bak

Een hele maand moesten we de goede gesprekken op de late avond missen, maar vanaf maandag is Eva Jinek weer terug met haar talkshow.

De komende maand ontvangt Eva Jinek weer elke werkdag actuele gasten in Jinek, de zomerse vervanger van de talkshow van Jeroen PauwDe KRO-NCRV-presentatrice moest in juli pauze nemen, net als haar voorgangers Knevel & Van den Brink overigens.

Gedwongen vakantie

Volgens ingewijden baalde Eva Jinek stevig van deze gedwongen zomer­vakantie, maar ze zegt het besluit te respecteren. NPO-baas Frans Klein stelt dat het moeilijk is om in deze tijd een dagelijkse talkshow te maken, omdat veel mensen op vakantie zijn en er minder nieuws is. "Het is lastiger om dan spannende en aantrekkelijke gasten te vinden," zei hij in het AD

Genoeg nieuws

Toch was er deze zomer niet bepaald een gebrek aan nieuws. Met de rellen in de Haagse Schilderswijk, de crisis in Griekenland, het kern-akkoord met Iran en ander heet nieuws bleven de kranten en journaals goed gevuld en had Jinek ogenschijnlijk makkelijk aan gasten kunnen komen.

Andries Knevel

Eva's voorganger Andries Knevel werd indertijd bijna gesmeekt door de programmaleiding om juist te blijven in de zomermaanden. "Toen moesten wij strijd voeren om nog in de zomervakantie op vakantie te kunnen," zei hij op Radio 1. Knevel denkt de reden van de huidige zomerstop wel te kennen: "Het heeft ook een financiële component."

Jinek is maandag vanaf 23.00 uur weer terug op NPO 1.

Lees ook:
Eva Jinek verder zonder dé bank

Reageren