Joan Rivers (81) wordt uit coma gehaald

Artsen zijn bezig om Joan Rivers uit haar kunstmatige coma te halen. Dat kan wel een dag duren. Pas dan wordt duidelijk of de comédienne hersenbeschadiging heeft opgelopen.

Joan Rivers ligt sinds donderdag in een kunstmatige coma nadat ze stopte met ademen tijdens een relatief onschuldige operatie aan haar stembanden. Het ziet er niet zo heel goed uit voor Rivers al houdt dochter Melissa hoop. „Haar toestand is ernstig, maar ze krijgt de best mogelijke behandeling. We vragen jullie om te bidden voor haar herstel.” Melissa vertelde ook nog dat Joan zeer ontroerd zou zijn door alle kaartjes en goede wensen die ze vanuit de hele wereld heeft ontvangen.”

Melissa Rivers (46), het enige kind van Joan, overweegt ook stappen tegen de privé-kliniek waar de operatie plaatsvond. Ze is van mening dat een dergelijke ingreep alleen in een ziekenhuis gedaan zou moeten worden uitgevoerd.

Johnny Carson

In Nederland is Joan Rivers niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten is ze een begrip. Ze loopt al sinds de jaren vijftig mee in de Amerikaanse showbizzwereld en maakte naam in de Tonight Show met Johnny Carson. Later kreeg ze haar eigen show, The Late Show Starring Joan Rivers. Die werd recht tegenover de show van Johnny Carson geprogrammeerd en dat leverde een flinke ruzie op met haar tot dan toe goede vriend Carson.

Fashion Police

Sinds de jaren negentig presenteert Rivers het voorprogramma van de Academy Awards en de laatste jaren was ze de presentatrice van het programma Fashion Police waarin sterren werden afgerekend op haar kleding. Rivers staat bekend om haar scherpe tong waarmee ze nogal wat mensen tegen zich in het harnas joeg. Prince Charles was wel een Joan Rivers-liefhebber, hij nodigde haar uit op zijn huwelijk met Camilla Parker-Bowles.

Plastische chirurgie

Ze stond ook bekend om de vele plastisch chirurgische ingrepen die ze achter de rug heeft. Zelf zegt ze dat het er zo'n 700 zijn. Dat is misschien overdreven, maar veel waren het er wel. Een paar neuscorrecties, verschillende facelifts, liposuctie en liters botox. Uiteindelijk was het niet haar ijdelheid die haar in de problemen bracht, maar een ogenschijnlijk routine-operatie aan haar stembanden.

Verschillende beroemdheden tonen hun medeleven met Joan op Twitter

Reageren