De Snor 2.0

Kijkers spotten Johan Derksen-lookalike bij kroning Charles

7 mei 2023 10:37 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Johan Derksen
Alle ogen waren zaterdag gericht op koning Charles, maar in Nederland werd nog een aanwezige druk nabesproken. Niet koning Willem-Alexander of koningin Máxima... maar een heuse Johan Derksen-lookalike. Wie was die man?

Hij was een flamboyante verschijning in de Westminister Abbey, met zijn grote zonnebril en riante snor. Meerdere oplettende Nederlandse kijkers zagen de gelijkenis met Johan Derksen. Ook Vandaag Inside zelf pikte De Snor 2.0 op. 

Wie is de 'Johan Derksen' bij de kroning van Charles?

Voor wie benieuwd is wie de beste man dan wel is: het is de 79-jarige componist Karl Jenkins uit Wales. In 2015 werd Jenkins tot ridder geslagen door wijlen koningin Elizabeth. Zijn composities richten zich vaak op thema's als saamhorigheid en vrede.

De Johan Derksen-dubbelganger werd ook in Shownieuws nabesproken. Net als een mysterieuze verschijning buiten de kerk...

Kijkcijfers kroning Charles

De live-uitzending van de coronatie van koning Charles op NPO 1 trok zaterdag 1.509.000 kijkers. Dit is een hoger aantal kijkers dan dat afgelopen september naar de uitvaart van koningin Elizabeth keek: 1,4 miljoen.

Meer over