Ziekenhuis inside

Johan Derksen opnieuw onder het mes

27 mei 2023 10:09 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Johan Derksen gaat niet alleen vakantie vieren tijdens de zomerstop van Vandaag Inside. De Snor moet in een van die vrije weken onder het mes gaan voor een 'zware operatie', vertelt hij vrijdagavond in de uitzending.

De 74-jarige voetbalanalist zegt dat hij de lange pauze van Vandaag Inside 'wel lekker' vindt. "Effe niet." En: "Ik ga een heel leuke tijd krijgen." Maar, voegt hij toe: "Ik moet nog een zware operatie ondergaan."

Operatie voor Johan Derksen

Met een knipoog blijkt al snel, want het betreft de tamelijk meevallende behandeling van een liesbreuk, waar Johan al een poosje mee rondloopt. "Ik had een liesbreuk en in coronatijd stuurden ze me weg. 'Heeft u er last van meneer Derksen?' 'Nee' 'Oh, ga maar dan'", herinnert hij zich het gesprek met de arts.

Hoe hij de liesbreuk heeft opgelopen? "Iedere verhuizing heb ik een liesbreuk. Dan til je een kast op en heb je een liesbreuk." 

 

Gebroken Johan Derksen 

Een zware operatie had Johan vier jaar geleden wel nog. In 2019 liep de voetbalanalist meerdere breuken op toen hij thuis van de trap viel. Hij kreeg platen en schroeven in zijn arm. 

Zomerstop Vandaag Inside 

Op vrijdag 2 juni is de laatste Vandaag Inside van het seizoen te zien. Vanaf maandag 5 juni nemen Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman het stokje van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen over met de zogenoemde pop-upshow Marcel & Gijs

Meer over