John de Mol verkoopt Talpa aan Britse zender ITV voor een half miljard

Het Britse commerciële station ITV koopt John de Mols productiebedrijf Talpa Media. ITV betaalt 500 miljoen euro en dat bedrag kan nog oplopen.

John de Mol verkoopt hiermee voor de tweede keer een bedrijf in een megadeal. 15 jaar geleden deed hij Endemol van de hand aan het Spaanse Telefónica voor € 5,5 miljard, nu is het de beurt aan Talpa.

ITV

ITV betaalt in eerste instantie 500 miljoen euro voor Talpa en als het bedrijf het de komende jaren goed doet, kan dat nog oplopen tot 1,1 miljard euro. Een enorm bedrag, maar Talpa heeft dan ook grote internationale hitshows ontwikkeld. The Voice is nu bijvoorbeeld in 180 landen te zien!

John de Mol

De Mol blijft betrokken bij Talpa. Hij gaat zich vooral richten op de ontwikkeling van nieuwe formats. De mediamagnaat, hier op de foto te gast was bij Ivo Niehe in TV Show, vertelt aan het ANP: "Voor Talpa geeft dit een fantastische kans op sterke verdere groei. En voor mij persoonlijk betekent deze overname dat ik me geheel kan toeleggen op de creatie van grensverleggende nieuwe content."

Lees ook:
John de Mols Utopia ging onlangs goed van start in Duitsland

Meer over:

Reageren