John de Mol wil Talpa verkopen

18 september 2014 11:08 | actualiteiten | Door Televizier

© Talpa

John de Mol is binnenkort waarschijnlijk geen eigenaar meer van Talpa. De mediamagnaat zet zijn productiebedrijf in de verkoop.

Veertien jaar na de miljardenverkoop van Endemol stevent John de Mol af op een overname van zijn nieuwe productiehuis Talpa. Volgens Het Financieele Dagblad hebben potentiële kopers zich gemeld bij financieel adviseur Bank of America Merrill Lynch.

Talpa

John de Mol kan binnenkort waarschijnlijk weer een paar leuke sportauto’s kopen, volgens betrokken kan de verkoop maar liefst 600 tot 700 miljoen euro opleveren. Dit heeft voornamelijk te maken met The Voice, waarmee Talpa naam maakte in het buitenland. John de Mol wist met de talentenjacht zelfs een Emmy te winnen.

Utopia

John de Mol hoopt dat het bedrijf uiteindelijk voor meer dan 1 miljard euro verkoopt, maar dan moet Talpa winstgevender worden. Dit gaat waarschijnlijk lukken als Utopia de Verenigde Staten weet te veroveren, al is de kans groot dat dit eerder een grote flop wordt. Vooralsnog lijkt het er sterk op dat FremantleMedia of 21st Century Fox Talpa gaat overnemen.

John de Mol vindt de Amerikaanse versie van Utopia in ieder geval waardeloos.

Meer over