John van den Heuvel wint weer kort geding over Ontvoeringszaak

John van den Heuvel mag aflevering twee van zijn nieuwe programma Ontvoerd aanstaande zondag gewoon uitzenden. Dat heeft een rechter in een kort geding bepaald.

Het lijkt tegenwoordig bijna een sport om John van den Heuvel voor het gerecht te dagen. Vorige week nog won de misdaadjournalist een kort geding over aflevering 1 van Ontvoerd.

Opa en oma

Toen spanden een opa en oma van een ontvoerd jongetje een kort geding tegen John aan, hij zou de aflevering waar zij in voor kwamen niet mogen uitzenden, omdat ze onterecht in verband zouden worden gebracht met een ontvoeringszaak.

Aflevering 2

Voor aflevering 2 gebeurt nu precies hetzelfde. In de uitzending gaat het om het tweejarige dochtertje van de Nederlands-Marokkaanse Fatima. Het meisje zit al maanden bij Fatima’s ex-man in zijn geboorteland Bosnië, terwijl de rechter bepaald heeft dat zij bij haar moeder in Nederland hoort.

Privacy

De ex-man probeerde bij de rechter zijn gelijk te krijgen. “De ex-man wil dat de beelden om privacyredenen niet worden uitgezonden”, aldus een RTL-woordvoerder. “De rechter heeft bepaald dat we de beelden wel mogen laten zien. Dit geeft ook aan dat het programma zeer zorgvuldig en integer wordt gemaakt. De man komt zondag onherkenbaar in beeld en zijn naam noemen we niet.”

Ontvoerd is zondag om 20:00 uur te zien bij RTL 4.

Meer over:

Reageren