Joop Braakhekke (75) overleden

8 december 2016 13:26 | actualiteiten | Door Televizier

© RTL / William Rutten

Joop Braakhekke is overleden. De tv-kok had al een tijdje alvleesklierkanker. In september werd bekend dat de kanker was uitgezaaid.

Afgelopen mei werd Braakhekke nog schoon verklaard, maar een paar maanden later was de ziekte terug met uitzaaiingen in lever en longen. Toen maakte hij zich nog heel erg druk om de hoge kosten van de imuuntherapie die nodig was maar niet werd vergoed door zorgverzekeraars. „Als je geen geld hebt, ga je dood. Waar is de ethiek? De immuuntherapie kost 40.000 euro”, zo zei de voormalig tv-kok en restauranthouder toen tegen het AD.

Hartoperatie

Joop Braakhekke kampte de laatste jaren met veel gezondheidsproblemen. Hij onderging in 2014 een openhartoperatie onderging met vijf bypasses kreeg. Daarvan herstelde hij goed.

Le Garage

De flamboyante Braakhekke werd in de jaren negentig bekend dankzij zijn programma Kookgek waarin hij vol enthousiasme lekker eten aan de man bracht. Hij runde ook 25 jaar lang het beroemde restaurant Le Garage dat dagelijks vol zat met BN'ers.

Joop Braakhekke was veertig jaar samen met vriend Wim Nijkamp met wie hij recentelijk trouwde. Hij wordt overleefd door zijn moeder Louise die 106 jaar is.

Een half jaar geleden kondigde Joop Braakhekke nog zijn eigen YouTube-kanaal aan

 

Meer over