Ook al kritiek

Jort Kelder leidt NPO-racismedebat in speciale uitzending De stelling

8 juli 2020 13:00 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Ruud Baan
Zondag 12 juli houdt de NPO een themadag over racisme. Het was al bekend dat er ’s avonds een debat werd gehouden, maar nu weten we dat Jort Kelder de gespreksleider is.

Het debat wordt gegoten in een speciale aflevering van de discussieshow De stelling, dat Kelder in het verleden ook al maakte voor AVROTROS. "Kelder heeft laten zien een kundig debatleider te zijn, waarbij ruimte is voor alle geluiden. Juist nu moeten we het gesprek met elkaar aangaan", zegt de NPO in een reactie.

Open brief

De aanstelling van Kelder heeft ook al tot boze reacties geleid. Zo schreef een groep betogers een open brief aan NPO-voorzitter Shula Rijxman. "Wij vinden dat racisme geen stelling is om te verdedigen of te bestrijden. Racisme is geen mening maar een moorddadig systeem dat al eeuwenlang stelselmatig zwarte mensen uitbuit, uitsluit, onderdrukt en generaties lang trauma’s heeft veroorzaakt. Door Jort Kelder het debat te laten leiden zijn wij van mening dat er dus kennelijk iets verdedigd moet worden bij witte mensen om zich racistisch te mogen uiten."

 

Open brief aan Shula Rijxman, bestuursvoorzitter #NPO waarin wij kritiek uiten op het feit dat Jort Kelder op 12 juli...

Geplaatst door Week Tegen Racisme op Woensdag 8 juli 2020

Meer over