Rotterdamse dichter

Jules Deelder (75) overleden

Jules Deelder is overleden. De Rotterdamse dichter stierf na een zeer kort ziekbed op 75-jarige leeftijd.

Jules Deelder was bekend als creatieve duizendpoot. Hij was schrijver, dichter, muzikant en zanger. De altijd in het zwart geklede kunstenaar was een opvallende verschijning. Met zijn Rotterdamse tongval had hij altijd zijn woordje klaar en daarbij vaak de lachers op zijn hand. 

Kort ziekbed

De familie van Deelder heeft aan de NOS laten weten dat hij is overleden na een zeer kort ziekbed. Waaraan de woordkunstenaar precies leed, is niet bekend gemaakt. Wel laat zijn familie weten dat het Jules zelf zeer heeft verbaasd de leeftijd van 75 te hebben bereikt.

Feestweek

Ter ere van zijn 75ste verjaardag zat Jules enkele weken geleden nog aan tafel bij Pauw. Het interview was de aftrap van een complete Jules Deelder-feestweek waarin er een Deelder-gin werd gelanceerd, een nieuw boek verscheen en er een groot feest in De Doelen werd gegeven. Samen met Pauw haalde Deelder aan tafel herinneringen op aan zijn roerige leven. 

Jazzcombo

Samen met zijn jazzcombo speelde Jules in dezelfde uitzending van Pauw het lied Vogelvrij.

Nachtburgemeester

Jules Deelder droeg ook de eretitel van Nachtburgemeester van Rotterdam. De muzikant kreeg die titel voor zijn inzet voor het nachtleven van Rotterdam. 

Reacties

Het nieuws over het overlijden van de markante Rotterdammer is inmiddels ook doorgedrongen in de rest van Nederland. Via twitter betonen veel mensen een laatste eer aan Deelder of halen ze herinneringen op. Hieronder een greep uit de reacties op het overlijden van Jules Deelder

Meer over: