Zedendelict

Keith Bakker weer in de gevangenis

Voormalig verslavingsgoeroe Keith Bakker zit sinds vanochtend in de gevangenis op verdenking van een zedenmisdrijf. Dat is niet de eerste keer.

Waar het precies om gaat, zegt de politie niet, maar volgens Bakker (58) zelf moet het wel gaan over de relatie die hij tot vorig jaar had met een achttienjarige. Bakker had een jaar lang een relatie met de oppas van zijn kinderen. Het duo woonde in het geheim samen in Amsterdam. Volgens Bakker is er niets aan de hand omdat het meisje 18 was, hij denkt dat de aangifte tegen hem afkomstig is van de vader van zijn ex. Die had -geheel begrijpelijk- problemen met het leeftijdsverschil. 

142 pagina tellende verklaring

In een poging zijn onschuld te bewijzen plaatste Bakker gisteren een 142 pagina tellende verklaring op zijn website met allerlei intieme chats en een brief van het meisje in kwestie waarin ze verklaart dat ze Keith zelf om seks vroeg toen ze 18 was. Dat doet de voormalige therapeut omdat hij weinig vertrouwen heeft in de politie en media. In zijn verklaring zegt Bakker dat John van den Heuvel met de familie van de ex samenwerkt in een poging 'hem kapot te maken'.

30 maanden cel 

Bakker woont tegenwoordig op Bali, maar kwam op uitnodiging van de Nederlandse politie terug. Hij werd in 2012 schuldig bevonden aan meerdere verkrachtingen van vrouwen en meisjes die hij behandelde in zijn afkickkliniek. Hij zat 30 maanden in de gevangenis en zei recentelijk dat hij liever dood zou gaan, dan terug het gevang in. 

 

Meer over:

Reageren