Veel kritiek

Kijkers niet te spreken over nieuwe opzet van NOS Studio Sport Eredivisie

13 november 2023 09:14 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© NOS / NPO Start

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat het vertrouwde format van NOS Studio Sport Eredivisie is gewijzigd. De samenvattingen van de Eredivisie worden vanaf gisteravond namelijk voorzien van analyses van oud-voetbalster Leonne Stentler. Kijkers zijn echter allesbehalve enthousiast over deze verandering. 

Analyses van Leonne Stentler

Dat NOS Studio Sport Leonne Stentler naar voren schuift om analyses te maken over de wedstrijden uit de Eredivisie, valt bij kijkers van het programma niet in de smaak. De nieuwe formule van NOS Studio Sport kan rekenen op veel kritiek. Veel kijkers hopen dan ook dat dit eenmalig blijft en dat het oude concept snel weer terugkeert. 

Tom Egbers

Tom Egbers was jarenlang het vaste gezicht van NOS Studio Sport Eredivisie. Een aantal maanden geleden werd hij beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS Studio Sport en sindsdien heeft hij zijn werkzaamheden neergelegd. De afgelopen maanden werd er regelmatig van presentator gewisseld om het vertrek van Tom op te vangen.

Afgelopen week werd duidelijk dat er een nieuwe vaste presentator komt, en dat Egbers dus niet meer terugkeert. De presentatie ligt nu in handen van Gert van 't Hof. Als het aan de kijkers van het programma ligt, komt Tom Egbers echter heel snel terug. 

Meer over