Bergen

Kijkers onthutst na uitzending Opstandelingen

19 juni 2019 21:50 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© BNNVARA
De eerste aflevering van het programma Opstandelingen op NPO 2 maakte veel los. Sophie Hilbrand was in het dorpje Bergen en stuitte daar op een ongelooflijk verhaal met een koppige stucadoor en een corrupt gemeentebestuur inclusief arrogante burgemeester in de hoofdrol.

Het verhaal in Opstandelingen begon met stucadoor Fred Vos die om onbegrijpelijke redenen met zijn gezin uit zijn mooie Bergense huis werd gezet en daarna met een kruistocht tegen de gemeente begon. Fred kreeg al snel bijval van meerdere dorpsgenoten die zich ook geschoffeerd voelden door gemeente en burgemeester. Tezamen kreeg de groep Samen Bergen Verzetten al een hoop ellende boven.

Vriendjespolitiek

Totale willekeur in het beleid van de gemeente, huizen die ver onder de werkelijke waarde worden verkocht aan bevriende vastgoedhandelaren en ambtenaren die zelf de regels aan hun laars lappen en er plezier in lijken te scheppen hun burgers het leven zuur te maken. Er kwam geen einde aan.

Hetty Hafkamp

In de uitzending was vooral Groen Links-burgemeester Hetty Hafkamp de gebeten hond. In een interview met Sophie Hilbrand leek ze zich gek genoeg van geen kwaad bewust. Daar dachten de tv-kijkers duidelijk anders over.

Bijval voor Fred

Stucadoor Fred Vos kon wel op bijval rekenen.

Meer over