Kijktip: De doden van 2014

Het onderwerp is weinig vrolijk, maar de NOS maakte toch weer een prachtig programma over de mensen die ons dit jaar zijn ontvallen.

De grootste schok kwam op 17 juli toen bleek dat 196 Nederlandse en 102 buitenlandse passagiers en bemanningsleden waren omgekomen bij de aanslag op vlucht MH17.

Wubbo Ockels

Maar er waren meer doden te betreuren. Onder hen de toenmalige oudste mens van Nederland: Egbertje Leutscher-De Vries (111). Astronaut Wubbo Ockels (68) stierf op 18 mei aan de gevolgen van kanker. Hij zette zich de afgelopen jaren vooral in voor de aarde en bedacht duurzame vervoermiddelen, zoals de Superbus en zeilschip Ecolution.

Els Borst

De dood van politica Els Borst (81) maakte veel emoties los. De oud-minister en oud-fractievoorzitter van D66 werd in februari levenloos in haar woning aangetroffen. Ze kwam door een misdrijf om het leven.

Joe Cocker

En dan zijn daar ook nog Seth Gaaikema, Menno Buch, Robin Williams, Richard Attenborrough, Joan Rivers, koningin Fabiola, Udo Jurgens, Philip Seymour Hofmann, Shirley Temple, Christina Deutekom en Joe Cocker, de lijst van doden in 2014 is indrukwekkend. Herman van der Zandt eert met Uit het Leven 2014 een aantal bekende en onbekende overledenen dit jaar

Reageren