Kijktip: De start van de Keuringsdienst van Waarde Food-specials

Keuringsdienst van waarde is al jaren bedreven in het bestuderen van voedsel dat op dit moment in de schappen ligt. 

Toekomst

In vier speciale afleveringen werpt het programma nu ook een blik op de toekomst. Hoe ziet ons eetpatroon eruit in 2050? Eén ding staat vast: tegen die tijd is het een stuk drukker op onze planeet, met naar schatting 9 miljard monden om te voeden.

Het aanbod

Dat gaat met het huidige aanbod niet lukken, dus moet de wereld op zoek naar nieuwe manieren voor voedselproductie. De verslaggevers bezoeken wetenschappers, boeren en fabrieken om te zien wat er nu al gaande is.

Varkensvlees

In de eerste aflevering gaat het over varkens. Deze dieren verschaffen de helft van het vlees dat Nederlanders eten. Leven ze in de toekomst in moderne megastallen of juist kleinschaliger?

Voedselindustrie

De journalisten van Keuringsdienst van waarde zijn al sinds 2003 de schrik van de persvoorlichters uit de voedingsmiddelenindustrie. Het programma begint met een telefoontje naar een bedrijf met een dikwijls even logische als moeilijk te beantwoorden vraag.

Keiharde waarheid

Vervolgens gaan de makers op bezoek bij fabrieken, boeren of andere plekken waar het product gemaakt wordt. Daarbij leggen ze vaak een opmerkelijke waarheid bloot.

De presentatie is in handen van een team met onder anderen Sofie van den Enk, Teun van de Keuken en Maarten Remmers.

Reageren