Kijktip: De start van het discussieprogramma Hollandse Zaken

De 'gewone man' komt weer aan het woord in een nieuw seizoen Hollandse zaken. Het journalistieke discussieprogramma van omroep Max nodigt de bestuurlijke elite alleen uit als het echt niet anders kan.

De burgers

Veel interessanter vinden de makers het om – live – met de Nederlandse burgers in debat te gaan. Die discussiëren over onderwerpen als overbelasting van mantelzorgers, stress op het werk en andere dilemma's rond liefde, werk en relaties.

Discussies

Ook belooft het programma dit seizoen aandacht te besteden aan de discussie over de vluchtelingen in Nederland. Doel van de makers: 'Maatschappelijke kwesties en dilemma’s illustreren en bespreekbaar maken, zonder een kant-en-klare oplossing te presenteren.'

Cees

Debatleider is, ook in dit zesde seizoen, Cees Grimbergen. Deze door de wol geverfde presentator neemt deze rol al jaren op zich in diverse programma's. Seizoenen lang was hij het gezicht van het debatprogramma Rondom 10, tot hij in 2009 moest stoppen.

Hollandse zaken

"Niet zijn eigen keuze," vertelde hij in de media. De NCRV ging verder met jonge, nieuwe presentatoren als Ghislaine Plag en Arie Boomsma. Dat programma is inmiddels ter ziele, maar discussies op tv zijn er nog steeds, mede dankzij Cees' Hollandse zaken.

Reageren