Kijktip: RTL Late Night: Actie Voor Vluchtelingen

7 september 2015 16:38 | actualiteiten | Door Televizier

Humberto Tan ontvangt in zijn -voor de gelegenheid- twee uur durende talkshow Danny Ghosen, Art Rooijakkers, Diederik Samsom, fotograaf Jeroen Oerlemans en Ali B.

Vanavond staat RTL Late Night tijdens een twee uur durende live-uitzending vanaf 21.30 uur geheel in het teken van de vluchtelingen die op dit moment massaal naar Europa komen. In RTL Late Night: Actie Voor Vluchtelingen roept Humberto Tan op deze mensen te helpen via Giro 6868.

Danny Ghosen

Humberto ontvangt ook gasten die wat over het onderwerp weten: journalist/presentator Danny Ghosen, die zelf op 15-jarige leeftijd zijn land ontvluchtte. Danny reisde het afgelopen weekend voor RTL Late Night af naar Kos om met eigen ogen te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Verder bespreekt Humberto met Diederik Samson, fractievoorzitter van de PVDA, wat de politiek kan betekenen in de vluchtelingenproblematiek.

Art Rooijakkers

Ook te gast is Nederlandse nieuwsfotograaf Jeroen Oerlemans. Hij werd zelf ooit ontvoerd in Syriƫ en kent de gevaren die vluchtelingen tegenkomen als ze op de vlucht zijn. Verder schuift Art Rooijakkers aan om zijn ervaringen te delen vanuit zijn werk voor Stichting Vluchteling. Violet Speek vertelt haar verhaal over een opvangkamp voor vluchtelingen waar ze vanuit Unicef werkzaam is. Ali B. zingt het nummer Wanneer Gaan We Weer Naar Huis? dat hij kort geleden schreef voor War Child en Causes brengt Lights Beside You.

Particuliere acties

Verder zal RTL Late Night: Actie Voor Vluchtelingen in de uitzending en op de social media-kanalen ook aandacht besteden aan enkele van de vele particuliere initiatieven die bij de redactie zijn binnengekomen. Dat het besef van de ernst van de situatie en de noodzaak voor hulp leeft in Nederland is heel duidelijk: de redactie is overladen met honderden initiatieven.

RTL Late Night: Actie Voor Vluchtelingen, maandag 7 september, tussen 21.30 uur en 23.30 uur.

Meer over