Kim-Lian van der Meij van de AVRO naar SBS 6

Kim-Lian van der Meij verlaat de AVRO. De presentatrice gaat per 1 januari 2014 aan de slag bij SBS 6. Daar gaat ze o.a. Show Vandaag presenteren.

Kim-Lian bevestigt het grote nieuws zelf. Ik verheug me enorm op het avontuur bij SBS. Ik ben dankbaar voor een aantal geweldige en leerzame jaren bij de AVRO en ben ik enorm trots en blij dat ik nu bij SBS een nieuwe stap kan maken.”

Show Vandaag

De presentatrice zal een aantal nieuwe programma’s gaan presenteren, waaronder het dagelijkse Show Vandaag om 19.30 uur. Ze wordt deel van het presentatieteam bestaande uit Beau van Erven Dorens, Cynthia Abma, Marlayne Sahupala en Kees Tol. "Show Vandaag is leuke nieuwe uitdaging en iets wat ik nog niet eerder heb gedaan; een dagelijks live programma in een ontspannen setting. Daarnaast gaat Kim-Lian andere programma's presenteren.

Sterren Springen

Volgens Albert Verlinde gaan er geruchten dat Kim-Lian ook Tess Milne zal vervangen in een nieuw seizoen Sterren Springen, maar dat is - zeker gezien de uitspraken van Kim vorig jaar in de Avrobode - lang niet zeker. „Niets gaat te ver, je mag alles laten zien. Of ik alles even leuk vind, is een ander verhaal. Toen Sterren Springen op zaterdag werd aangekondigd, had ik echt zo'n 'what the h...' momentje. 'Wie wil Terror Jaap nou in een zwembad zien spartelen?' Nou, 1,6 miljoen mensen, zo bleek tot mijn verrassing. Smaken verschillen.”

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian begon haar carrière als popzangeres en scoorde een top 10-hit met Teenage superstar. Ze is inmiddels een van de grootste musicalsterren van ons land met maar liefst 9 musicals op haar naam. Daarnaast heeft zij zich de afgelopen jaren bewezen als presentatrice van jeugdprogramma’s zoals Kids Top 20 en Junior Dance. Voor de AVRO was ze leading lady in vele avondvullende live amusementsprogramma’s. Zo presenteerde ze het Gouden Televizier-Ring Gala 2013.

Britt Dekker

Eerder verklapte Britt Dekker het grote nieuws al op haar Twitter:

Reageren