Knevel & Van den Brink voorgoed van de buis

29 Augustus 2014 10:05 | actualiteiten | Door Televizier

Vanavond presenteren Andries Knevel en Tijs van den Brink voor de allerlaatste keer hun talkshow. De NPO vindt het duo niet vernieuwend genoeg.

Zelf wilden Knevel en Van den Brink dolgraag door met hun talkshow, maar de NPO ziet het niet meer zitten. Directeur televisie van de NPO Frans Klein maakte het nieuws bekend in de Telegraaf. „Hun programma houdt in deze vorm op te bestaan. De EO mag wel een nieuw voorstel indienen. En we gaan niet de concurrentie aan met Humberto Tan; bij ons blijft de focus dat tijdstip op de journalistiek liggen.

Eva Jinek

Al eerder werd bekend dat Knevel & Van den Brink, die de laatste jaren de zomer en winterpauze van Pauw & Witteman invulden, hun winterplek kwijt waren ten gunste van Eva Jinek. Maar dit moet een harde klap zijn voor de heren van de EO. Klein wil verjongen. „De ouderen bedienen we prima, maar als je de nieuwe generaties niet aan je kan binden, verlies je de toekomst. Vandaar dat we nog duidelijkere keuzes gaan maken voor de doelgroep 20-34 jaar.”

Nieuwe dingen

Knevel & Van den Brink is niet het enige programma dat sneuvelt bij de Publieke Omroep. „We stoppen bijvoorbeeld met Vermist , Lingo en De Rekenkamer en er komen minder afleveringen van Memories. Daarvoor in de plaats komen nieuwe dingen. Wij willen op NPO 1 elke maand twee nieuwe titels lanceren.”

De nogal ongepaste vragen die Andries Knevel soms stelt, deed de zaak vast ook geen goed.

Knevel & Van de Brink is vanavond voor het laatste te zien om 23.00 uur op NPO 1.

Meer over