Koning Willem-Alexander op bezoek bij McDonalds Leiden

De bezoekers van de McDonalds in Leiden moeten zaterdag wel even heel vreemd van hun burger hebben opgekeken toen de koning en zijn dochters Amalia en Alexia binnen wandelden. Want wanneer maak je een snackende koning mee aan de tafel naast je? 

Het is 2015, iedereen heeft een smartphone en foto is zo gemaakt. Dus ook een shot van de koning in de snacktent. Het kiekje lekte uit op sociale media. 

Wereldfoto

Dit grote nieuws verdiende uiteraard een plekje in RTL-Boulevard. Roddelkoning Albert Verlinde wilde de opmerkelijke foto per se delen met zijn kijkers. “Het is een wereldfoto. We laten hem meteen maar even zien. Ik zag hem ook in Editie NL voorbij komen, maar mag het wel of is het in strijd met de mediacode?’’ 

Mediacode

De mediacode houdt in dat er geen foto’s gemaakt mogen worden van de royals in de privésfeer. “RTL Boulevard heeft besloten om het wel te laten zien, maar in principe moet de mediacode voorkomen dat je dit soort foto’s zomaar kunt tonen“, zegt royaltykenner Marc van der Linden. 

Een kiekje voor later

Albert staat achter zijn besluit: “Dit is een foto die je later gaat terugzien. Dit is zoals Beatrix ooit over de Wallen liep. Hiervan denk je later: o ja, de koning met zijn dochters bij de McDonald’s.

De fotograaf

De showbizzkenner begrijpt dat een mede-snacker het plaatje schoot: “Wat zou jij doen als jij bij McDonald’s zat? Als je de koning en de prinsjes ziet zitten, maak je toch een foto. Uiteindelijk eindigt de foto in de publiciteit.”

Reageren