KRO-NCRV over Anita Wordt Opgenomen: "Belang van patiënt stond voorop"

Omroep KRO-NCRV reageert op de ophef rond Anita Wordt Opgenomen na een artikel in Trouw. Er is geen druk uitgeoefend op de cliëntenraad.

De krant Trouw schreef maandag dat Anita Wordt Opgenomen alleen tot stand kon komen doordat patiënten onder druk werden gezet. Omroep KRO-NCRV reageert nu op de ophef.

GGz Centraal

De omroep schrijft in een persbericht: "Het betreft hier een interne kwestie bij GGz Centraal waarbij zowel KRO-NCRV als Skyhigh TV niet zijn betrokken." De cliëntenraad die klachten had over de opnames, voerde alleen gesprekken met de GGz-directie. De omroep en de producent hadden niets te maken met de 'procedures in de medezeggenschap'.

Anita Wordt Opgenomen

De KRO-NCRV laat verder weten: "Bij Anita Wordt Opgenomen heeft het belang van de patiënt altijd voorop gestaan, en nog steeds. Zowel KRO-NCRV als Skyhigh TV hebben dit traject uiterst nauwkeurig begeleid en hebben dagelijks contact gehad met beide locaties om het proces goed te laten verlopen. Als patiënten niet in beeld wilden, gebeurde dat ook niet."

Geen druk

Voor Anita Wordt Opgenomen verbleef presentatrice Anita Witzier eind vorig jaar in een gesloten psychiatrische instelling. Volgens Trouw stond de cliëntenraad van GGz in Flevoland niet achter de opnames, vanwege schending van de privacyregels. GGz erkende dat die afdeling pas laat in het proces werd betrokken, maar dat er geen druk werd uitgeoefend op de patiënten.

Reageren