Dit moet je weten

KRO-NCRV zet College Tour-uitzending met Esther Ouwehand eerder online

13 september 2023 13:44 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© ANP / ROB ENGELAAR
Omroep KRO-NCRV heeft besloten om de College Tour-uitzending met Esther Ouwehand aanstaande donderdag al online te zetten. Dit vanwege de actualiteiten rondom de politicus van de Partij voor de Dieren.

De aflevering zal te zien zijn via NPO Start.

Esther Ouwehand

De makers van College Tour hadden Esther Ouwehand op voorhand uitgenodigd om te praten over hoe zij als partijleider van de Partij voor de Dieren (PvdD) zich na de komende verkiezingen zou inzetten voor een beter klimaat, milieu en dierenwelzijn. Echter, deze plannen lijken nu niet meer van toepassing te zijn, aangezien Esther Ouwehands functie als 'lijsttrekker' deze week onverwacht van haar werd weggenomen.

Het Partijbestuur van de Partij voor de Dieren besloot namelijk weekend om haar van de kieslijst te verwijderen na ontvangst van 'signalen en informatie' over mogelijke 'integriteitsschendingen'. De aard van deze klachten is echter niet bekendgemaakt. Terecht dus of niet, sindsdien is het in de politiek niet rustig. Op woensdagmiddag kwam naar buiten dat het bestuur is opgepakt en Esther juist wel weer lijsttrekker is.

College Tour

College Tour biedt het voordeel dat de opnames voor televisie pas kort voor de daadwerkelijke uitzending plaatsvinden. Presentator Twan Huys en de studenten hebben daarom vandaag alle tijd en ruimte om hun vragen te stellen en om meer te weten te komen over Esther Ouwehands standpunt met betrekking tot deze beschuldigingen.

Voor degenen die niet kunnen wachten om haar reacties te horen, is er goed nieuws. Deze aflevering van College Tour is al te bekijken op donderdag 14 september via NPO Start. Op zondag 17 september wordt de aflevering om 20:20 uur ook uitgezonden op NPO2.

Meer over