Laatste keer RTL Nieuws met Rick Nieman: "Emotioneel? Nee joh!"

22 mei 2015 11:07 | actualiteiten | Door Televizier

© Nick van Ormondt

RTL Nieuws-anchor Rick Nieman leest vrijdagavond voor de laatste keer het nieuws. Hij denkt dat hij geen emoties zal laten blijken bij zijn afscheid.

Negentien jaar was Rick Nieman een van de vaste gezichten van het RTL Nieuws. Vrijdagavond presenteert hij voor het laatst het bulletin, want hij vindt het tijd voor iets anders.

Sacha de Boer

"Ik wil graag meer schrijven, reizen en werken aan andere journalistieke projecten," vertelt de anchor. "Ik barst van de ideeën en hoop de komende jaren veel nieuwe dingen te doen en te leren." Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn echtgenote Sacha de Boer. Zij verliet in 2013 na tien jaar het NOS Journaal om zich op fotografie te richten.

11 september

Rick Nieman kijkt terug op een mooie tijd. "Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin gehad bij RTL Nieuws. Ik zal met pijn in het hart afscheid nemen van deze geweldige nieuwsorganisatie en van mijn fantastische collega's. Het was een voorrecht om verslag te doen van zo veel nieuwsgebeurtenissen. Vooral de aanslagen van 11 september hebben diepe indruk op mij gemaakt."

Hoe neem je afscheid van de kijker?
Rick verwacht niet dat hij emotioneel wordt tijdens zijn laatste uitzending. "Ik heb voor mezelf een beschaafd plekje van zo'n 30 seconden gereserveerd om iedereen te bedanken," zegt hij in het AD. Huilen zal hij niet. "Aan de andere kant, mijn vrouw Sacha wist ook heel zeker dat ze niet emotioneel zou worden in haar laatste uitzending. Dat werd ze tóch. Maar ik? Nee joh, kom op zeg!"

Het laatste RTL Nieuws met Rick Nieman is vrijdagavond om 19.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
Rick Nieman wordt opgevolgd door Antoin Peeters.

Meer over