Radio

Lammert de Bruin stopt op televisie met EenVandaag

Lammert de Bruin laat de televisiewereld voor wat het is en gaat zich volledig richten op radio. Een van de gezichten van EenVandaag is voor 13 december voor het laatst te zien op NPO1.

Op zijn social media maakte De Bruin het nieuws wereldkundig.  “Volgende week en die week erna maak ik nog tv. Maar vanaf 1 januari ga ik met deze vakvrouw vijf dagen in de week radio maken, elke werkdag tussen 16.00-17.00 uur op NPO Radio 1“, zo schrijft hij. Die vakvrouw is Suzanne Bosman, waarmee hij ook samenwerkt bij het tv-programma EenVandaag.

Dionne Stax en Toine van Peperstraten 

Radio EenVandaag heeft nu nog dagelijks een prominente plaats bij de NPO, maar vanaf 1 januari is dat tijdslot vergeven aan het nieuwe programma van Dionne Stax en Toine van Peperstraten. Daardoor schuift Radio EenVandaag door naar 16.00 uur, waar het een uur zendtijd van Nieuws en Co. heeft weten te kapen.

Paul de Leeuw

De 40-jarige De Bruin werkt al sinds 2007 als redacteur voor EenVandaag. Voor het programma houdt hij zich naast social media vooral bezig met justitie, cultuur en koninklijk nieuws. Ook was hij in het verleden als commentator werkzaam bij het programma Kun je het al zien? van Paul de Leeuw.

Meer over: