Landelijke actie Filipijnen op televisie

18 november 2013 10:33 | actualiteiten | Door Televizier

Vandaag is de landelijke inzameling van de Nationale Actie Filipijnen van Giro 555. Alle televisiezenders besteden uitgebreid aandacht aan de actie.

Op de publieke omroep staan het Journaal, Vandaag de Dag, Studio Max Live en EenVandaag live in verbinding met het instituut Beeld en Geluid, het epicentrum van Hilversum.

Veiling

Nederland 2 organiseert met Tijd voor Max en Man Bijt Hond een veiling in het AKN gebouw in Hilversum. Daarbij gaan spulletjes van bekende gezichten van Man Bijt Hond hopelijk tegen mooie bedragen onder de hamer. In De Wereld Draait Door op Nederland 3 is er om 19.30 uur een bingo. Marc Marie Huijbregts en Matthijs van Nieuwkerk draaien aan het bingorad en de degene die het hardste bingo roept mag tegen betaling een halve minuut optreden.

RTL 4

Ook  de commerciële omroep draagt een steentje bij.  Zo volgt RTL Boulevard vanavond kinderen van BN’ ers die geld inzamelen voor Giro 555. De presentatie ligt in handen van Linda de Mol. Daarnaast schakelen RTL Nieuws, Editie NL en Koffietijd regelmatig met Hilversum om te kijken hoe de actie verloopt.

SBS 6

Op SBS 6 staan de uitzendingen van Show Vandaag, Hart van Nederland en Shownieuws geheel in het teken van de Filipijnen. Show Vandaag veilt bijzondere artikelen van BN’ ers, waaronder een gouden plaat van Gordon. Shownieuws pakt het groots aan met de oprichting van een café in Amsterdam waarin presentatoren Beau van Erven Dorens, Patty Brard en Renate Verbaan achter de bar staan. Zij proberen met een hapje en een drankje bezoekers te overtuigen een donatie te doen.

Televisieuitzending

De inzamelingsactie wordt vanavond afgesloten met een gezamenlijke televisieuitzending van de publieke en commerciële omroep. Tussen 22.30 en 00.00 uur presenteren Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland de Nationale Actie Filipijnen van Giro 555 op Nederland 1, RTL 4 en SBS 6.

Meer over