Vervroegd

Lauren! verhuist naar ander tijdstip na tegenvallende kijkcijfers

14 november 2022 11:07 | actualiteiten | Door Esther Hut

© Yshara Abdoel Gafoer/AVROTROS

Afgelopen week was Lauren Verster terug met het tiende seizoen van haar programma Lauren!, alleen trok het programma zó weinig kijkers dat de NPO heeft besloten meteen in te grijpen.

 

Dit heeft Lauren vertelt in het radioprogramma De Perstribune.

‘Dramatisch’

De eerste aflevering werd uitgezonden om 23:00 uur, wat natuurlijk niet echt een tijdstip is waarop er nog veel mensen op de bank tv zitten te kijken. Lauren! werd dan ook bekeken door 78.000 kijkers. “Dat was dramatisch, natuurlijk helemaal ruk”, aldus Lauren.

Volgens haar is dit vooral te wijten aan het late tijdstip van de uitzending. “We scoorden de afgelopen jaren goed, maar toen zaten we altijd rond 21.00 uur.”

De programmamaakster schrok dan ook toen ze hoorde dat haar programma zo laat werd uitgezonden. "Ik dacht: wat is dat nou weer voor tijdstip? Ik heb geprobeerd dat te veranderen, maar dat is niet gelukt."

Programma om zeep

Tot nu dan, want de NPO heeft zich nu toch bedacht.  "Ze dachten: zo gaat het niet werken, zo helpen we het programma om zeep,” aldus de presentatrice.

Ook dit seizoen duikt Lauren Verster in de voor ons vaak onbekende werelden en gaat in gesprek met verschillende gemeenschappen. Zo reist ze dit seizoen af naar Los Angeles om gangsters een bezoekje te brengen en gaat ze langs bij ‘wietnonnen’.

Lauren! is dus verplaatst en is nu elke dinsdagavond te zien om 21:45 uur op NPO3.

Meer over