Ergens in mei

Lenny Kuhr wel te zien in herhaling van Het Grote Songfestivalfeest

6 januari 2023 12:56 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP/Eva Plevier
Goed nieuws voor de kijkers van Het Grote Songfestivalfeest op woensdag die uitkeken naar het optreden van Lenny Kuhr. De singer-songwriter die in 1969 won met haar nummer De Troubadour, werd weggelaten uit de televisieregistratie tot groot ongenoegen van Kuhr en de kijkers. Maar AVROTROS en PilotStudio hebben toegezegd dat Kuhr wel te zien zal zijn in de herhaling van de registratie.

De 2,5 uur durende show vond plaats op 17 november in de Ziggo Dome. Op televisie werd een verkorte versie uitgezonden.

Toegezegd

AVROTROS en PilotStudio hebben ons toegezegd dat bij een volgende keer dat het in Nederland op tv komt De Troubadour erin zit. Dat is volgens de artieste in ieder geval in de week van het Eurovisiesongfestival, dat van 9 tot en met 13 mei is. 'Met mijn dank aan iedereen die me heeft gesteund. 'De Troubadour' leeft!' 

Weggelaten

Het optreden van Lenny Kuhr was overigens niet het enige optreden dat werd weggelaten uit de registratie. Ook onder meer het optreden van winnaar Lordi en de Herreys en deelnemers KEiiNO, Senhit, Sheldon Riley en Antique werden weggelaten woensdag. Optredens van bijvoorbeeld Sandra Kim, Loreen en OG3NE werden wel vertoond. 

Meer over