Leontine Borsato terug op de buis met Geef Om Je Hersenen

15 april 2015 14:55 | actualiteiten | Door Televizier

© MAX - Roy Beusker

Leontine Borsato is al een tijdje niet op tv geweest, maar woensdag komt daar verandering in. Samen met Charles Groenhuijsen presenteert ze Geef Om Je Hersenen.

Leontine Borsato maakt bij Omroep MAX eenmalig haar rentree als presentatrice. In mei 2011 tekende ze een tweejarig contract bij SBS 6, maar na Hart In Aktie, Een Goede Buurt en Alles Is Liefde verdween ze uit beeld bij die zender. Leontine richtte zich op acteren, bijvoorbeeld in de kinderfilm Heksen Bestaan Niet, waarin ze schitterde naast haar zoon Senna Borsato.

Geef Om Je Hersenen

Maar nu is Leontine dus terug op de buis. In de benefietuitzending Geef Om Je Hersenen komt ze samen met Charles Groenhuijsen in actie tegen hersenziekten. In samenwerking met de Hersenstichting vraagt Omroep MAX aandacht voor het belang van onderzoek naar hersenaandoeningen. Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato ontvangen gasten die indrukwekkende verhalen vertellen over hun ziekte. Verder zijn er bijzondere optredens van Wibi Soerjadi, Kyteman, 3JS en Van Dik Hout.

Bart Chabot

Veel bekende Nederlanders werken mee aan de uitzending, onder wie Bart Chabot. De schrijver probeert erachter te komen of er potentiële doorbraken op onderzoeksgebied binnen handbereik liggen. Bij de schrijver werd in 2010 een hersentumor geconstateerd, waarna hij het boek Diepere lagen schreef. In De Telegraaf zei Chabot over zijn ziekte: "Ik heb oog in oog gestaan met mijn eigen eindigheid. Nu is elke dag een cadeautje." 

Hersenaandoening

De cijfers liegen niet: één op de vier Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met een hersenaandoening, en elk jaar komen er 160.000 patiënten bij. Met voldoende onderzoek en donaties kan er binnen 25 jaar een doorbraak zijn in het voorkomen en genezen van verschillende hersenziekten.

Geef Om Je Hersenen is woensdagavond om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Leontine Borsato over Een Goede Buurt.

Meer over