Lezers winnen de Grote Geschiedenis Quiz

De jaarlijks terugkerende quiz is dit jaar gewonnen door het lezersteam. Met recht mogen ze zich de Grote Geschiedeniskenners van 2014 noemen.

Traditiegetrouw behoort het lezersteam tot de favorieten, maar vorig jaar werden de deelnemers verslagen door een team van politici. De lezers van het Historisch Nieuwsblad en de Volkskrant namen revanche en lieten de Eerste Kamerleden in de finale ver achter zich.

De Grote Geschiedenis Quiz

Vijf trio’s bestaande uit acteurs, Eerste Kamerleden, lezers, oud-geschiedenisstudenten en jonge schrijvers gingen gisteren de strijd met elkaar aan in de Grote Geschiedenis Quiz. Voor de acteurs en de jonge schrijvers was het al snel gedaan met de pret, beide teams kwamen niet verder dan de eerste ronde.

Nek-aan-nekrace

De oud-studenten boden wél weerstand tegen de parate kennis van de lezers en de Eerste Kamerleden. Na een nek-aan-nekrace kwamen de historici in opleiding slechts één punt tekort om door te gaan naar de finale.

Finale

Spanning was in het slotstuk ver te zoeken. De Eerste Kamerleden verloren de finale maar liefst met 5-1. Beide teams wisten evenveel, maar de politici werden afgerekend op snelheid. De snelle ram op de rode knop bezorgde de lezers uiteindelijk de overwinning.

PvdA-leider Diederik Samsom is de enige BN’er die de quiz ooit wist te winnen.

Reageren