Linda de Mol woonde naast haar afperser

Dirk Klaas M., de vermeende afperser van John en Linda de Mol, blijkt meer dan een jaar naast Linda gewoond te hebben in het vermogende dorpje Crailo.

Dat is slechts een van de opmerkelijke feiten die over de 70-jarige M. naar buiten zijn gekomen sinds zijn arrestatie op 5 december.

Afperser Dirk Klaas M. bleef dicht bij huis

Het is niet bekend of M. en Linda de Mol contact met elkaar hebben gehad toen ze beiden in Crailo woonden. Wel is duidelijk dat M. in september een van de afpersingsbrieven op nog geen 100 meter van zijn oude huis achterliet. Bekenden noemen de in Oude Pekela geboren M. een 'wat aparte man' en 'een echte Groninger'.

Motivatie afpersing John en Linda de Mol

Overigens heeft de politie nog steeds geen helder beeld van M.'s redenen om de familie De Mol te chanteren. Hij blijkt alles behalve armlastig. Hij bouwde eerst een succesvolle carrière in de financiële wereld om daarna samen met zijn vrouw een kleine drogisterijketen te starten met vestigingen in Amsterdam, Laren en Bussum. Het lijkt er dus op dat geld niet noodzakelijk de enige motivatie was.

Of Dirk Klaas M. ook dezelfde man is die Viola Holt onlangs meende te herkennen na het zien van de compositieschets in Opsporing Verzocht is niet bekend.  

Meer over:

Reageren