Lingo verdwijnt na kwart eeuw van de buis

Lingo verdwijnt eind september van de buis. Het dagelijkse woordspelletjesprogramma trekt sinds de verhuizing naar Nederland 2 te weinig kijkers, zo heeft de NPO bekend gemaakt.

Lucille Werner verhuisde begin januari dit jaar met Lingo naar Nederland 2 om plaats te maken voor De Wereld Draait Door. Op het eerste net keken dagelijks ruim 800.000 mensen, maar op de nieuwe plek kwam het spelletje niet uit de verf.

Mogelijke zomereditie Lingo

De teruglopende kijkcijfers heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) doen besluiten noodgedwongen de stekker te trekken uit het programma dat al sinds 5 januari 1989 onafgebroken op de buis is. In een reactie laat AvroTros tv-directeur Remco van Leen weten dat er druk gezocht wordt naar alternatieven. Een eventuele verhuizing naar Nederland 1 in de namiddag, rond 17.30 uur, is een optie die momenteel overwogen wordt. Daarnaast zijn er plannen een zomereditie te maken in 2015, gepresenteerd door Lucille Werner.

Lucille Werner is geschrokken maar hoopvol

Lucille Werner, sinds 2005 het gezicht van Lingo, verklaart geschrokken te zijn door het nieuws. “In eerste instantie moest ik wennen aan het idee dat Lingo na 25 jaar niet meer dagelijks op de buis te zien zal zijn. Voor miljoenen mensen is het programma immers een vaste waarde in de vooravond. Een eventuele zomer-editie van Lingo zie ik nu vooral als een nieuwe kans. Het brengt Lingo nog dichterbij het publiek. Dat zie ik als een mooie uitdaging en goede verfrissing voor het populaire woordspel."

Meer over:

Reageren