Voor de bühne

Liquidatie-rel Baudet en Derksen krijgt nog een staartje

29 september 2022 08:54 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP KIPPA/Tobias Kleuver
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zet zijn aangifte tegen Johan Derksen door, werd gisteren gemeld. Johan Derksen reageerde gisteravond kort op de aangifte die Baudet tegen hem wil doen.

Baudet doet aangifte omdat Derksen in zijn programma zei dat Baudet 'geliquideerd' moest worden.

Verspreking

Na zijn uitspraak zei Derksen dat dit een verspreking was en dat hij eerder geelimineerd bedoelde: 'dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen'.

Voor de bühne

In de talkshow Vandaag Inside reageert Derksen dat het allemaal voor de bühne is'. Hij heeft het dan over de aangifte-plannen van Baudet.

Strafbare uiting

Vorige week liet het Openbaar Ministerie weten dat het onderzocht of Derksen een strafbare uiting heeft gedaan in de talkshow. Volgens een woordvoerder van Baudet is de uiting inderdaad strafbaar bevonden door het OM. Het Team Bedreigde Politici (TBP) van de politie-eenheid in Den Haag maakt de aangifte op en de Forum voor Democratie-leider zet donderdag zijn handtekening onder.

Vervolg

Volgens de zegsman van het OM wordt er nu verder onderzoek gedaan door hetzelfde team onder het gezag van de officier van justitie. De officier van justitie besluit uiteindelijk of de zaak aan de rechter wordt voorgelegd of dat dit niet nodig is.

Meer over